Thom Broekman en De Rode Winkel maken doorstart in Utrecht

De drie Utrechtse vestigingen van Thom Broekman en De Rode Winkel maken een doorstart onder oud-directeur Tom Broekman. De curator is nog met belangstellenden in gesprek over de andere zestien winkels.

Broekman betaalt ‘enige tonnen’ voor de onderhandse verkoop van de Utrechtse vestigingen. “Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen”, laat curator Hans Hendriks weten aan Het Financieele Dagblad. Door de doorstart behouden 25 van de 113 werknemers hun baan.

Thom Broekman en De Rode Winkel waren onderdeel van Profoss Nederland. Beide ketens werden in januari failliet verklaard. Thom Broekman beschikt over elf vestigingen, terwijl jeansketen De Rode Winkel acht winkels in ons land heeft. Volgens de curator hebben enkele partijen interesse om het hele concern over te nemen.

Het faillissement was volgens Hendriks te wijten aan de veranderde marktomstandigheden, waardoor het kledingconcern langzaam is afgegleden. "Het tij keren is onvoldoende gelukt waarna de bank het krediet bevroor en het faillissement onvermijdelijk was."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends