Albert Heijn sluit enkele afhaallocaties

Albert Heijn neemt volgende week afscheid van pick-up points in drie van zijn supermarkten. Dat zegt een woordvoerder tegen Distrifood. Eerder sloot de retailer al een afhaalpunt op het Museumplein in Amsterdam.

De afhaalpunten in supermarkten in Heerhugowaard, Lelystad en Eindhoven worden op 9 februari gesloten. Er was daar volgens de woordvoerder onvoldoende behoefte aan de flexibele pick-up points. “Het gaat in deze gevallen om winkels die een locatie hebben in het centrum, waar blijkt dat weinig klanten met een auto boodschappen komen afhalen.”

Na een testperiode van twee jaar is Albert Heijn het aantal afhaalpunten flink aan het opschroeven. “Daarbij kijken we in de loop der tijd vanzelfsprekend steeds of er voldoende behoefte aan is.”

Albert Heijn beschikt momenteel over 36 afhaalpunten. Hoeveel er in totaal komen, wil de supermarktketen niet zeggen. “Intern hebben we daar wel een doelstelling voor geformuleerd, maar die houden we voor onszelf”, aldus een woordvoerder eind vorig jaar tegen RetailNews.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends