V&D krijgt geen boeken meer van CB

Distributeur CB levert sinds 23 januari geen boeken meer aan de warenhuizen van V&D. Dat is dinsdag meegedeeld aan de uitgevers, meldt vaktijdschrift Boekblad.

Kredietverzekeraar Coface heeft besloten de kredietlimiet voor V&D op nul te zetten. Om geen risico te lopen levert CB geen boeken meer. V&D heeft momenteel geen betalingsachterstand, benadrukt directeur Hans Willem Cortenraad van CB.

Uitgevers hebben de mogelijkheid om te blijven leveren, maar doen dat dan wel op eigen risico. “Eigenlijk is er niet een die tot nu toe gezegd heeft: dat wil ik graag”, zegt Cortenraad.

De leveringsstop van CB was vorig jaar nog de aanleiding voor het faillissement van Polare. De distributeur was destijds volgens curator Kees van de Meent namelijk niet op de hoogte van de vergevorderde onderhandelingen van eigenaar ProCures over het sleutelgeld van zijn winkel in de Kalverstraat, dat de geldproblemen in ieder geval tijdelijk moest oplossen.

De situatie met V&D is niet te vergelijken met Polare, zegt secretaris Martijn David van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). In tegenstelling tot de boekwinkelketen verkoopt V&D namelijk meer dan boeken. Niemand zit volgens hem te wachten op een faillissement van de retailer. “De keten heeft nog altijd een behoorlijk aantal vestigingen, vaak in binnensteden, met allemaal een boekenafdeling.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!