Staples neemt Office Depot over

Staples heeft concurrent Office Depot na maandenlange onderhandelingen overgenomen. Daarmee ontstaat er een grote retailer in kantoorartikelen met een jaaromzet van 39 miljard dollar (34,1 miljard euro).

De mededingsautoriteiten en de aandeelhouders van Office Depot moeten de deal ter waarde van 6,3 miljard dollar nog wel goedkeuren. De winkelketens verwachten de fusie eind dit jaar te kunnen afronden. Gezamenlijk beschikken Staples en Office Depot dan over zo’n vierduizend vestigingen.

Beide retailers zijn onlangs overgegaan op grootschalige winkelsluitingen, onder meer vanwege de concurrentiestrijd met Amazon. Samen denken de twee spelers beter te kunnen concurreren in een snel veranderende en competitieve markt, zegt ceo Ron Sargent van Staples. “We verwachten minimaal een miljard dollar aan synergie-effecten door onze wereldwijde uitgaven flink terug te schroeven en onze fysieke aanwezigheid te optimaliseren.”

De miljard dollar aan kostenbesparingen moeten drie jaar na het afronden van de deal zijn bewerkstelligd. Staples schat datzelfde bedrag eenmalig te moeten investeren om van de synergievoordelen te kunnen profiteren.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de aanwezigheid in Nederland. Office Depot schrapte onlangs nog zestig banen in Nederland als gevolg van een reorganisatie. Het Europese hoofdkantoor van de winkelketen staat in Venlo, terwijl de retailer eveneens over een groot distributiecentrum in Zwolle beschikt. In totaal zijn er zo’n duizend mensen in ons land werkzaam voor Office Depot. Staples is hier met zo'n veertig vestigingen actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!