Albert Heijn volgt Jumbo met eigen verswinkel

Albert Heijn heeft woensdag zijn verbouwde XL-vestiging in Eindhoven met veel nieuwe versafdelingen geopend. De supermarktketen zet daarmee naar eigen zeggen vol in op beleving.

De vestiging aan de Limburglaan werd eind 2002 al uitgebreid naar 3500 vierkante meter en heeft er nog eens circa vijfhonderd vierkante meter bijgekregen. Vorig jaar waren er al geruchten dat deze supermarkt daarmee op het Foodmarkt-concept van Jumbo ging lijken, maar dat kon een woordvoerder destijds niet bevestigen.

Net als de versmarkten van Jumbo en andere branchegenoten als DekaMarkt en Hoogvliet speelt vers echter een hoofdrol in deze AH XL. Zo komen klanten binnen via een marktplein waar lokale leveranciers hun producten verkopen en is er een Allerhande-keuken waar koks elke dag verse maaltijden bereiden op basis van het kookblad en het seizoen. Daarnaast is er steenoven waar vers belegde pizza’s worden gebakken, wordt het brood op de broodafdeling ter plekke gerezen en beschikt de kaasafdeling onder meer over uitschepkazen en een rijpingskast. Ook is er een sap- en saladebar waar de hele dag door verse sappen, smoothies en salades worden gemaakt.

Medewerkers zijn volgens de retailer extra getraind en kunnen door klanten via iPads op de koffietafel opgeroepen worden. Verder is de supermarkt volgens Albert Heijn de meest energiezuinige van Nederland, mede dankzij de 1200 zonnepanelen op het dak. Eerder was al bekend dat de XL-winkel het grootste afhaalpunt van Nederland kreeg, met zes overdekte parkeerplaatsen.

Met de vernieuwde supermarkt wil Albert Heijn inspelen op de veranderende wensen van de klant. Bekijk foto’s van de vernieuwde AH XL op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!