Miljoenenstrop voor top RFS Holland Holding

Voormalig ceo Paul Nijhof en cfo Berend van der Maat en huidige commissaris Ad Scheepbouwer van RFS Holland Holding moeten achttien miljoen euro betalen aan oud-cfo Kristiaan Nieuwenburg. Dat heeft de rechtbank in Zwolle beslist.

Nieuwenburg werd in 2011 aangesteld als financieel directeur bij het moederconcern van Wehkamp en Fonq.nl. Zijn belangrijkste opdracht was een verkoop of beursgang van de onderneming, met een beloning van achttien miljoen euro in geval van slagen, aldus De Telegraaf. Als er geen verkoop plaatsvond en de aandeelhouders zichzelf daarna een winstuitkering gaven, had Nieuwenburg recht op een uitkering van vijf procent van het dividend. De maximale hoogte van dat bedrag lag op achttien miljoen euro. Volgens contractafspraken behield hij dat recht, ook als Nieuwenburg het concern voortijdig zou verlaten.

In 2012 stapte hij op en Nijhof, Van der Maat en Scheepbouwer keerden zich in datzelfde jaar 32 miljoen euro dividend uit. Nieuwenburg claimde tevergeefs zijn deel van het bedrag, waarna een gang naar de rechter volgde. “Ik vind het spijtig dat een rechtszaak nodig was, maar ben blij met de heldere uitspraak”, laat hij in een reactie weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!