Elektronicagigant RadioShack valt uiteen

RadioShack wil ongeveer de helft van zijn vierduizend vestigingen verkopen en de andere helft op slot doen. De Amerikaanse elektronicaketen heeft donderdag surseance van betaling aangevraagd om orde op zaken te stellen.

General Wireless, een dochterbedrijf van grootaandeelhouder Standard General, wil tussen de 1500 en 2400 vestigingen overnemen. Maximaal 1750 van die winkels worden omgetoverd tot een verkooppunt van telecomprovider Sprint.

Andere potentiële kopers mogen eveneens meebieden op de bezittingen van Radioshack. Zo zou Amazon zijn fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten willen versterken door enkele locaties in te zetten als afhaallocatie en etalage van zijn producten.

RadioShack heeft verder overeenstemming bereikt met liquidatiefirma Hilco Merchan Resources voor het sluiten van circa tweeduizend vestigingen. De retailer maakt op korte termijn bekend welke winkels hun deuren sluiten en waarvan de inventaris vervolgens verkocht wordt. De winkels in Mexico en Azië en van franchisenemers vallen daar niet onder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!