'V&D moet voor maandag veertig miljoen besparen'

Als V&D dit weekend geen veertig miljoen euro aan besparingen heeft gevonden is het warenhuisconcern failliet. Dat heeft raadsman Willem Jan van Andel laten weten in overleg met de verhuurders van zijn winkelpanden, stellen meerdere bronnen tegenover RTL Z.

Eigenaar Sun Capital investeert niet meer in V&D als er voor maandag niet veertig miljoen euro kan worden bezuinigd op huren en lonen. Daarnaast eisen ook de banken dat de retailer een akkoord met de vastgoedeigenaren en het personeel bereikt. “Als dat niet voor maandag rond is, gaat het bedrijf failliet”, maakt eigenaar Jos van de Mortel van vastgoedeigenaar Metroprop op uit de woorden van Van Andel.

V&D heeft de verhuurders gevraagd om vier huurvrije maanden en een huurverlaging. De retailer blijkt de huur over februari sowieso niet te kunnen betalen. Dan blijft er namelijk geen geld meer over ‘voor leveranciers en dergelijke’, aldus Van de Mortel.

V&D zou vrijdag te horen krijgen of zijn winkels in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht leeg moest halen. De uitspraak van het kort geding dat door vastgoedeigenaar IEF Capital was aangespannen werd echter op het laatste moment uitgesteld om verder te onderhandelen over een oplossing. De vakbonden en Prowinko, dat het pand in Roermond verhuurd, hebben eveneens een kort geding aangespannen tegen V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!