'Mega Food Stunter failliet door grote merken'

Grote levensmiddelenleveranciers hebben zich verzet tegen de verkoop van hun merkproducten tegen dumpprijzen bij Mega Food Stunter. Daardoor kon die winkelketen niet langer bepaalde populaire merken aanbieden en liep de omzet steeds verder terug. Dat hebben voormalige bestuurders Teunis Demmer en Aalt de Bok van de failliete winkelketen laten weten aan curator Gerard Beernink.

Mega Food Stunter begon in september 2013 met een winkel in Nijkerk en breidde zich binnen een jaar uit tot een keten van twintig vestigingen. De goedkope merkproducten lagen volgens de bestuurders aan de basis van dat succes. Daarnaast was bevroren vlees een belangrijke pijler, maar de verkoop daarvan werd door de strengere handhaving van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit medio 2014 bemoeilijkt.

Door deze tegenvallers liepen de omzetten in de loop van de zomer steeds meer terug, meldt de curator in zijn faillissementsverslag. Daardoor zagen Demmer en De Bok zich genoodzaakt om steeds meer winkels te sluiten, waarna het wachten was op het faillissement.

Beernink liet afgelopen november aan RetailNews weten dat verschillende partijen kansen zagen om Mega Food Stunter nieuw leven in te blazen. Van een doorstart was echter nooit sprake, omdat alle activiteiten ten tijde van het faillissement al gestaakt waren. Mega Food Stunter beschikt momenteel nog over winkels in Almere en Deventer, maar die werden al voor het faillissement overgenomen door een winkelmedewerker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!