Toekomst V&D nog altijd onduidelijk

De onderhandelingen over het reddingsplan van V&D zijn zondagavond laat afgebroken, zonder dat er een akkoord is bereikt. Op dit moment wordt nog druk onderhandeld met de stakeholders, laat een woordvoerder maandag weten. “Zodra we meer informatie hebben, zullen we dat uiteraard zo spoedig mogelijk laten weten.”

V&D wil de komende zes maanden met een nieuwe strategie komen en gedurende die periode minstens de helft minder aan huur betalen. Alle pandeigenaren zouden volgens de NOS hebben ingestemd met het plan en daarmee een forse huurverlaging hebben geaccepteerd. In ruil daarvoor levert de winkelketen vierkante meters in.

Zondagochtend was tachtig procent van de totaaloplossing bereikt, liet advocaat Jan Willem van Andel weten. Omdat eigenaar Sun Capital niet veertig maar zestig miljoen euro extra in het concern wil steken, zouden ook de banken groen licht geven. Daarvoor moet V&D echter ook de vakbonden meekrijgen, maar volgens CNV heeft het gesprek op zondag niets opgeleverd. De vakbonden willen deels mee in het loonoffer van 5,8 procent, maar merken geen beweging bij V&D. “Dus wij zetten ons kort geding door”, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Van Andel liet de verhuurders voor het weekend nog weten dat V&D voor maandag veertig miljoen euro aan besparingen moest vinden om niet failliet te gaan. De retailer zou de huur over februari al niet kunnen betalen, omdat er volgens eigenaar Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop ‘dan geen geld overblijft voor leveranciers en dergelijke’.

Het is onduidelijk of het financieel reddingsplan van V&D ook haalbaar is zonder de medewerking van de vakbonden. Sun Capital had eerder laten weten alleen te blijven investeren in de keten als alle betrokken partijen water bij de wijn deden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!