Blokker roept personeel vandaag bijeen

Het personeel van Blokker wordt aan het eind van de middag geïnformeerd over de toekomst van de winkelketen. Eerst komen de bedrijfsleiders op diverse locaties bijeen, waarna ook het overige personeel de toekomstplannen te horen krijgt. Dat bevestigt het winkelconcern aan de NOS.

FNV Handel hield vorige week al vier bijeenkomsten voor werknemers die zich zorgen maakten over de ontwikkelingen bij Blokker Holding. De vakbond beschuldigde het concern van stille reorganisaties om onder meer van dure winkelmedewerkers af te komen. Personeel zou onder druk worden gezet om ontslag te nemen en weggepest worden als ze dat niet doen. Zo worden medewerkers volgens FNV-bestuurder Niels Suijker overgeplaatst naar een filiaal een uur verderop om hen te ontmoedigen en te demotiveren. “Intimidatie en angst zijn niet voor niets twee woorden die meermalen terugkwamen bij die bijeenkomsten.”

Blokker heeft de vakbonden dinsdag uitgenodigd voor een gesprek. De retailer houdt dit soort bijeenkomst niet vaak, zegt Suijker. “Het is zeker geen huis-tuin-en-keukenbijeenkomst.”

Blokker wil in plaats van vier of meer vaste werknemers per filiaal de leiding aan maximaal twee fulltimers geven. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit een document dat de personeelsafdeling naar een aantal bedrijfsleiders heeft gestuurd. Om die vaste krachten moet ‘een schil van flexmedewerkers’ komen.

De problemen spelen volgens FNV niet alleen bij Blokker, maar ook bij andere formules van Blokker Holding. Het concern achter onder meer Intertoys, Marskramer en Xenos wil niet reageren op de mogelijke reorganisaties of toekomstplannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!