V&D is voorlopig gered

V&D heeft maandag na langdurige onderhandelingen met banken en verhuurders overeenstemming bereikt over zijn herstructureringsplan. Daardoor kan het warenhuisconcern uiterlijk midden deze week weer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

De retailer is verheugd dat er overeenstemming is bereikt, laat interim-ceo Don Roach weten. “Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retaillandschap.”

De winkelketen heeft echter geen akkoord bereikt met de vakbonden. Met hen moet volgens V&D nog verder onderhandeld worden om de loonkosten terug te brengen. De retailer staat naar eigen zeggen open voor voortzetting van het overleg. ‘De door de vakbonden gekozen gang naar de rechter heeft niet onze voorkeur’.

De vakbonden laten echter weten het kort geding dat op 16 februari dient gewoon door te zetten, zolang er geen akkoord ligt met het personeel. Ook FNV staat echter open voor een gesprek, zegt bestuurder Niels Suijker in De Financiële Telegraaf. “Wellicht dat de financiering die er nu door is, ruimte geeft om daadwerkelijk afspraken te maken.”

IEF Capital maakte als eerste stakeholder de gang naar de rechter, maar laat het niet tot een uitspraak van de kortgedingrechter komen. De vastgoedeigenaar, die onder meer de winkels in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht in handen heeft, heeft volgens V&D een voortrekkersrol gespeeld om een dreigende impasse te voorkomen bij de onderhandelingen met de verhuurders.

De vastgoedeigenaren kwamen vorige week dinsdag bijeen op het hoofdkantoor van Cushman & Wakefield en hebben daar ook het hele weekend onderhandeld. De belangen van individuele verhuurders zijn ondergeschikt gemaakt aan het gezamenlijke belang, zegt managing partner Jeroen Lokers van de vastgoedadviseur. “De individuele belangen van de eigenaren worden de komende maanden uitgewerkt met V&D waarbij een evenwichtige huisvestingsituatie voor de lange termijn kan worden gerealiseerd.”

V&D gaat nu hard werken aan een gezonde en winstgevende toekomst, zegt Roach. Hij wordt 1 maart opgevolgd door John van der Ent, de huidige ceo van Etam Groep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!