Aandeelhouder Media-Saturn wil af van Nederlandse ceo

De 74-jarige aandeelhouder en medeoprichter Erich Kellerhals wil dat Pieter Haas vertrekt als ceo van Media-Saturn. Hij heeft een rechtszaak aangespannen om de Nederlander uit zijn functie te zetten.

Metro Group, de eigenaar van het elektronicaconcern, kampt al langer met een moeizame verhouding met Kellerhals. Hij beschikt over 22 procent van de aandelen en heeft tevens vetorechten voor de koersbepaling van de winkelketens. Het Duitse concern onderzocht volgens persbureau Bloomberg vorig jaar al de mogelijkheden om de elektronicaketens Saturn en Media Markt van de hand te doen.

Kellerhals is het er niet mee eens dat Haas een prominente rol vertegenwoordigt bij zowel Metro als Media-Saturn. Zijn eerste verzoek werd een halfjaar terug al afgewezen door de rechtbank van Ingolstadt, omdat de aanstelling van Haas als ceo van Media-Saturn ‘niet van kwade trouw of onredelijk’ was.

De rechter heeft zich inmiddels echter verder in de materie verdiept, waardoor het wellicht alsnog tot een onderzoek komt. Een snelle beslissing is volgens een woordvoerder niet te verwachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!