​‘Oprichter Media-Saturn wil splitsing van Metro aanvechten’

​‘Oprichter Media-Saturn wil splitsing van Metro aanvechten’

Een grote meerderheid van de aandeelhouders heeft ingestemd met de splitsing van Metro Group. De vertegenwoordigers van 99,95 procent van de stemgerechtigde aandelen staan achter het opzetten van groothandelstak Metro en elektronicaconcern Ceconomy.

De goedkeuring is volgens het Duitse retailconcern een mijlpaal op weg naar twee onafhankelijke bedrijven. De splitsing moet beide onderdelen ‘sneller, meer gefocust en wendbaarder’ maken om meer waarde te creëren voor consumenten. “We zijn ervan overtuigd dat onze beste jaren nog moeten komen”, stelt Pieter Haas, de Nederlandse topman van Media-Saturn en de beoogde ceo van Ceconomy.

Metro zou de splitsing ook willen doorvoeren vanwege de moeilijke verhouding met Erich Kellerhals, de oprichter van Media-Saturn. Hij heeft via investeerder Convergenta zo’n 22 procent van het elektronicabedrijf in handen.

Kellerhals wil via de rechter voorkomen dat het moederbedrijf van Makro en Media Markt wordt opgedeeld, meldt de Financial Times. Convergenta laat weten dat er nog geen beslissing is genomen en dat Kellerhals alle opties openhoudt. Hij heeft nog vier weken de tijd om bezwaar aan te tekenen. Metro Group hoopt de splitsing halverwege dit jaar af te ronden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!