De curator van het failliete Schoenenreus is met vier serieuze kandidaten in gesprek over een eventuele doorstart. De Nederlandse winkels gaan deze week weer open om de kansen daarop te verbeteren en de bestaande voorraad te verkopen. Dat laat curator Bas van Dooren dinsdag weten.

Schoenenreus ging vorige maand voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet. De winkels zijn inmiddels alweer twee weken dicht. Omdat de voorraad was verpand aan de bank, moest de curator eerst afspraken maken om de winkels te openen.

Van Dooren liet eerder al weten met meer dan tien partijen in gesprek te zijn, waarbij zowel een doorstart van de schoenenketen als een overname van de winkellocaties besproken wordt. Het zoeken naar een doorstart is echter niet eenvoudig, omdat het volgens hem ‘guur weer is in retailland’. “Er is interesse, maar die moet nog verder worden geconcretiseerd.”

Schoenenreus beschikt momenteel over 121 vestigingen in Nederland. De webshop en twintig vestigingen in België blijven gesloten.