Nederlandse lampenwebshop opent Poolse winkel

Lamp en Licht opent een vestiging in het Poolse Krakau waar de oude collecties en retouren verkocht worden. De Nederlandse webwinkel in verlichtingsartikelen opende afgelopen najaar al zijn eerste fysieke vestiging in Breda.

Zowel de Nederlandse als Poolse vestiging geldt als een outletstore. De winkel in Breda van zo’n 1500 vierkante meter verkoopt onder meer lampen die zijn geretourneerd en waar bijvoorbeeld alleen de verpakking van ontbreekt. “Een deel van het assortiment bleek te kwetsbaar voor pakketdistributie”, verklaarde directeur Erik Jansen destijds.

Lamp en Licht is naar eigen zeggen sinds 2013 marktleider in Nederland. De afgelopen twee jaar opende de retailer daarnaast verkoopkantoren en webwinkels in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, Frankrijk en Polen.

De retailer is verder met meerdere merkproducenten in gesprek om de online distributie over te nemen. Zo wil Lamp en Licht zijn assortiment uitbreiden naar tienduizend artikelen. Momenteel zijn er zo’n tweeduizend artikelen te koop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!