Durlinger sluit schoenenwinkels bij reorganisatie

Durlinger Schoenen gaat twee van zijn veertig winkels sluiten en schrapt zeventien van de 268 arbeidsplaatsen. Het Sittardse familiebedrijf uit 1881 heeft winkels in Limburg, Brabant en Gelderland.

De ontslagen treffen vooral werknemers van de Limburgse vestigingen. De filialen in Stein en Venlo sluiten hun deuren. Eerder uitgevoerde niet-personele bezuinigingen bleken niet afdoende, aldus de keten. De aanhoudende recessie drukken zwaar op de resultaten van de schoenenretailer. De reorganisatie zit volgens economiewebsite WijLimburg in de eerste fase. Over hoeveel er nog volgen en waar dat van afhangt, doet Durlinger Schoenen geen uitspraken.

De schoenenbranche in Nederland zit in zwaar weer. Zo moest Schoenenreus voor de tweede keer in twee jaar tijd faillissement aanvragen en gingen ook House of Shoes en Taft onlangs failliet. Fysieke mode- en schoenenwinkels kampen met een teruglopende omzet, onder meer omdat er steeds meer online wordt uitgegeven. In 2007 werd volgens managing director Frank Quix van Q&A Research & Consultancy twaalf miljard euro uitgegeven aan mode en schoenen, waarvan 285 miljoen euro online. In 2013 bedroeg de totale omzet tien miljard euro en haalden webshops een omzet van 850 miljoen euro. “De fysieke mode- en schoenenwinkels hebben in zeven jaar tijd dus een kwart van hun reguliere omzet zien verdwijnen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!