'Uitblijven van loonoffer geen deal breaker'

Verhuurders en banken ontkennen dat hun akkoord met V&D op losse schroeven komt als de eenzijdige salarisverlagingen niet doorgaan. Volgens V&D komt die overeenkomst in gevaar als het loonoffer van tafel gaat. “Wij hebben die voorwaarde in elk geval niet gesteld”, laat één van de banken echter weten aan RTL Z.

De bank heeft naar eigen zeggen zijn kredietlijnen hersteld op basis van de kapitaalinjectie van zestig miljoen euro door eigenaar Sun Capital. “Dat was niet afhankelijk van een loonoffer.” Ook een verhuurder geeft aan dat een salarisverlaging geen voorwaarde was voor de overeenkomst met de warenhuisketen. Als Sun Capital zijn financiering intrekt, heeft dat ‘uiteraard wel gevolgen’.

Volgens V&D is het loonoffer noodzakelijk om weer financieel gezond te worden. Daarnaast moeten de loonkosten structureel omlaag, omdat Sun Capital anders niet langer bereid is om de retailer te ondersteunen, stelde de advocaat van V&D tijdens het kort geding van maandag. De rechter bepaalt volgende week maandag of V&D zijn werknemers mag korten op hun salaris en of de keten dus tegemoet kan komen aan de eisen van Sun Capital.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!