VanHaren zet stijgende lijn voort

VanHaren heeft zijn omzet over 2014 met 7,8 procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal boekte de schoenenketen 150,2 miljoen euro omzet met 142 winkels, tegen 139,4 miljoen in 2013. Dat heeft vanHaren woensdag bekendgemaakt.

Het aantal verkochte schoenen groeide met 5,2 procent naar 6,44 miljoen paar. Dat groeipercentage lag vorig jaar nog op twee procent, waar de omzet met vijf procent toenam. “Deze positieve ontwikkeling is te danken aan het tijdig inspelen op de veranderende consument”, stelt ceo Krein Bons.

De schoenenketen zag branchegenoten als Schoenenreus, House of Shoes en Taft vorige maand nog failliet verklaard worden. VanHaren is gezien het veranderende retaillandschap tevreden met het jaarresultaat, zegt Bons. Waar de retailer vorig jaar nog vier nieuwe winkels opende, blijft het nu bij een vernieuwing. “Wij investeren dit jaar verder in de optimalisering van het verkoopoppervlakte binnen de bestaande portefeuille”, aldus de ceo.

VanHaren maakt onderdeel uit van het Duitse concern Deichmann, dat vorig jaar een recordomzet van 4,2 miljard euro noteerde. De in totaal zo’n 3600 winkels boekten gezamenlijk zes procent meer omzet dan in 2013.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!