Bax-shop wil meer winkels openen

Bax-shop heeft plannen om meer winkels te openen op centrale locaties in Nederland. De muziekretailer beschikt momenteel alleen over een showroom in Goes en een winkel in Antwerpen, maar zet in op een ‘hybride clicks & bricks-strategie’.

De retailer heeft vorig jaar 63 procent meer omzet geboekt in de Benelux, 175 procent meer in Frankrijk en vier miljoen euro in zijn eerste jaar in Duitsland. ‘Ondanks het grote succes in 2014 zijn de doelstellingen voor 2015 nog ambitieuzer’, laat Bax-shop dinsdag weten. Voor dit jaar zijn de pijlen gericht op verovering van Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden.

Medeoprichter Jochanan Bax liet vorig jaar in EtailTrends al weten de mogelijkheden te bekijken om een plaza-functie te vervullen zoals bol.com en Amazon. Dit platform is inmiddels opgestart en genereerde in 2014 naar eigen zeggen ‘al enkele miljoenen omzet’. Verder lanceert de retailer binnenkort een tabletvariant van zijn mobiele webshop, die begin dit jaar werd geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends