Walmart verhoogt basisloon

Het basisuurloon voor winkelmedewerkers van Walmart gaat binnenkort met 1,75 dollar omhoog naar negen dollar (7,90 euro). In februari 2016 wordt het salaris opnieuw verhoogd tot tien dollar per uur. De stijging geldt voor vijfhonderdduizend medewerkers.

Met de loonsverhoging komt ’s werelds grootste retailer tegemoet aan een oproep van het Witte Huis. Als de lonen van Amerikanen stijgen, bevordert dat de consumptie, aldus de regering. De salarisverhoging kost de keten naar eigen zeggen dit jaar één miljard dollar.

Walmart heeft circa 1,3 miljoen medewerkers in zijn thuisland in dienst. Werknemers verenigd in Our Walmart pleiten alle lange tijd voor uurlonen van ten minste vijftien dollar. Ook personeel van McDonald’s maakt zich al geruime tijd sterk voor een hoger loon. Vorig jaar legden ze wereldwijd het werk neer om loonsverhoging af te dwingen.

De aankondiging van Walmart viel samen met de publicatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal. De retailer zag zijn identieke winkelverkopen in de VS met anderhalf procent groeien. De winst steeg met twaalf procent naar 4,9 miljard dollar bij een omzet van 131,5 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!