Reddingsplan V&D niet in gevaar na uitspraak

V&D voorziet voorlopig geen grote financiële problemen nadat de rechter het loonoffer van tafel heeft geveegd. Dat staat in een brief die ceo Don Roach aan het personeel heeft gestuurd.

“De financiering die onlangs is rondgekomen met de aandeelhouder, de banken en vastgoedeigenaren wordt in deze fase niet beïnvloed”, aldus Roach. Het is volgens hem echter nog steeds nodig om de loonkosten structureel omlaag te brengen. Hoewel het verbod op het loonoffer alleen geldt voor de werknemers die lid zijn van de vakbond maakt V&D 'op dit moment' bij het uitkeren van de salarissen geen onderscheid tussen vakbondsleden en niet-leden.

Tijdens het kort geding betoogde de warenhuisketen nog dat het loonoffer een cruciaal onderdeel van het reddingsplan vormde. Als de salariskosten niet structureel krompen, zou eigenaar Sun Capital niet langer bereid zijn om V&D te ondersteunen.

De retailer gaat via een spoedappèl in hoger beroep tegen de uitspraak en is intussen op zoek naar alternatieven om de kosten omlaag te brengen. Het snijden in het personeelsbestand is volgens directielid Sanne Oosterhoff nog niet aan de orde.

Als onderdeel van het herstructureringsplan zijn de afspraken met de aandeelhouder, de banken en de betrokken verhuurders formeel afgerond, laat V&D verder weten. De keten gaat door met het realiseren van de structurele kostenverlaging. "Die zijn nodig om ons in staat te stellen te concurreren in de nieuwe en snel veranderende retailmarkt", aldus een woordvoer. "Daarnaast is het nodig om winstgevend te worden in het belang van onze medewerkers en onze klanten."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!