Mobiele betaalapp SEQR ook naar Nederland

Nederlandse consumenten krijgen de mogelijkheid om in de winkel te betalen via een QR-code of NFC. De betaaloplossing SEQR is namelijk sinds deze maand ook in Nederland beschikbaar.

SEQR laat consumenten met zijn app betalen door een QR-code aan de kassa of in de webwinkel te scannen. Daarnaast kunnen zij, mits hun toestel er over beschikt, in winkels afrekenen met NFC. Het bevestigen van hun aankoop doen zij middels een pincode.

Gebruikers koppelen de app eenmalig aan hun persoonlijke bankrekening, waarna zij het meteen als betaalmiddel kunnen gebruiken. Voor (online) betalingen met SEQR is geen kaartlezer of digipas nodig. Daarnaast worden er geen kaartgegevens bewaard. Na elke betaling wordt een digitale factuur opgeslagen in de telefoon.

Retailers hoeven geen nieuwe apparatuur te kopen, maar betalen transactiekosten bij elke betaling via SEQR. Loyaliteitskaarten, kortingsbonnen en geld-terug acties kunnen daarnaast direct aan de app gekoppeld worden.

De app werd eerst geïntroduceerd in Zweden en is ondertussen ook beschikbaar in Finland, Roemenië, België en Portugal. SEQR wordt in Europa al gebruikt door McDonalds, Burger King en Subway. Daarnaast kunnen consumenten het betaalmiddel gebruiken in de Zweedse supermarktketen Axfood en het Belgische Colruyt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!