DHL plaatst afhaalkluizen bij Aldi en Wehkamp

Aldi krijgt binnenkort een afhaalkluis van DHL in zijn supermarkt in Voorburg. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft daarvoor eerder deze maand een omgevingsvergunning verleend.

De logistiek dienstverlener opende eind vorig jaar in Utrecht zijn eerste Parcelstation in ons land. Dinsdag werd de vierde in gebruikgenomen voor het hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle. DHL wil op korte termijn zo’n twintig pakketpunten plaatsen en dat aantal in de loop van het jaar verder uitbreiden.

De kluisjes worden onder meer als extra bezorgmogelijkheid toegevoegd in het bestelproces van wehkamp.nl. Na een bestelling ontvangen klanten een code per sms waarmee ze de kluis kunnen openen. Mocht de bestelling niet in een kluis passen dan wordt het pakket automatisch bij het dichtstbijzijnde DHL Parcelshop afgeleverd.

DHL is niet de enige partij die toekomst ziet in zulke afhaalkluizen. Ook PostNL is gestart met het plaatsen van pakketautomaten, terwijl Parcel4Me wil doorgroeien naar 750 afhaalkluizen in Nederland. De Buren beschikt inmiddels zo’n vijftig onbemande afhaalpunten, die vooralsnog alleen bij partners binnen zijn geplaatst. De eerste pakketautomaten voor buiten zijn inmiddels op het hoofdkantoor gearriveerd, zo maakte De Buren donderdag bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!