Mega-Jumbo in Leidsche Rijn leidt tot woede

Lokale winkeliersverenigingen hebben hun woede geuit over het plan om de plek van het warenhuis in Leidsche Rijn Centrum in te laten nemen door Jumbo. Projectontwikkelaar ASR wil de zesduizend vierkante meter die voor V&D bestemd was toewijzen aan de supermarktketen. Dat laat CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard weten aan RetailNews.

De winkeliersverenigingen van omliggende wijken als Vleuten en De Meern reageren tijdens een bijeenkomst woensdagavond emotioneel op de plannen, die nog door de gemeenteraad goedgekeurd moeten worden. Ze zijn volgens Brussaard bang dat een eventuele Jumbo Foodmarkt de ondergang van nabijgelegen supermarkten, bakkers, slagers en groentewinkels inluidt. “De winkeliers vrezen dat hun klanten de boodschappen halen bij Jumbo, zeker als dat gecombineerd wordt met een stukje beleving.”

De winkeliersverenigingen wijzen er verder op dat ASR de omliggende wijkwinkelcentra ook in eigendom heeft en zou kunnen besluiten daar de stekker uit te halen. De projectontwikkelaar heeft ook toekomstig vastgoedeigenaar Corio tegen zich, omdat het oorspronkelijke foodcluster van Leidsche Rijn door de verhuizing van Jumbo ten dode opgeschreven zou zijn. “Al die vierkante meters worden onverhuurbaar.”

Corio pleit daarnaast al langer voor het inperken van het winkelcentrum van Leidsche Rijn. Ook het CDA vindt de omvang van het centrum, momenteel zo’n 38 duizend vierkante meter, veel te groot. “Het staat voor ons als een paal boven water dat er voor leegstand wordt gebouwd”, aldus Brussaard.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends