Connexxion neemt alweer afscheid van gemakswinkels

Vervoersmaatschappij Connexxion wil zijn drie vestigingen van Breaxx uiterlijk 1 juli van de hand doen. “We stoppen met dit concept omdat het te weinig oplevert”, laat een woordvoerder weten aan het Noordhollands Dagblad.

Klanten kunnen sinds de zomer van 2011 in de gemakswinkels terecht voor een klein aanbod aan supermarktproducten, koffie, belegde broodjes, sappen en fruit. Daarnaast is er een servicepunt waar onder meer ov-chipkaarten aangeschaft kunnen worden.

De exploitatie van de winkels behoort niet meer tot de kerntaken van het vervoersbedrijf. “We richten ons alleen op kernzaken als openbaar vervoer, taxiritten en de inzet van Witte-Kruisambulances”, aldus de woordvoerder. Connexxion is volgens hem momenteel met enkele particulieren in gesprek over een overname. Daarbij probeert het bedrijf het oplaadpunt en servicevoorziening voor reizigers in stand te houden.

NS maakte eerder deze maand al bekend de activiteiten op stations meer aan de markt over te willen laten. Nu wordt zo’n veertig procent van de werkzaamheden in stationswinkels door het personeel van NS gedaan. “Waarom moet NS hamburgers bakken?”, aldus directievoorzitter Timo Huges.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends