NS staakt franchising Burger King

NS stopt per 1 december met de exploitatie van de Burger King-restaurants op zijn stations. Dat heeft de vervoersmaatschappij maandag laten weten aan de werknemers, meldt De Financiële Telegraaf.

NS gaat een nieuwe aanbesteding doen onder aanbieders van fastfood. “Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat aanbieden, is iets wat NS nu met verschillende marktpartijen aan het verkennen is”, aldus een woordvoerder. Het NS-personeel gaat over naar de andere aanbieder.

De vervoersmaatschappij kondigde in februari al aan een deel van zijn vastgoed af te stoten en de activiteiten op stations meer aan de markt over te laten. “Waarom moet NS hamburgers bakken?”, aldus directievoorzitter Timo Huges destijds. Zo’n veertig procent van de werkzaamheden in stationswinkels wordt door het personeel van NS gedaan.

Het contract met Burger King loopt in december af. De fastfoodketen opende zo’n vijftien jaar geleden zijn eerste vestigingen op de stations in ons land en beschikt er inmiddels over zeventien filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!