De Stadsdrogist verwelkomt eerste franchisenemer

De eerste franchisewinkel van drogisterijketen De Stadsdrogist heeft vorige week zijn deuren geopend in Ommen. Ondernemer Hester Wermink maakt daarvoor de overstap van DA, meldt vakblad Careality.

De winkelformule De Stadsdrogist werd vorig jaar zomer samen met De Stadsparfumerie gelanceerd door H&B Retail Groep. Daarvoor werden al zes vestigingen van DA in het oosten van het land omgebouwd. De twee formules worden daarbij gecombineerd onder één dak.

De Stadsdrogist stelt de persoonlijke benadering centraal in zijn winkels. Daaronder valt het lokaal bezorgen per stadsfiets, geeft Wermink aan. Daarnaast beschikt de winkelformule over een eigen folderprogramma waarbij niet alleen korting en acties worden gecommuniceerd, maar ook beauty- en gezondheidsartikelen met onder meer tips. “De Stadsdrogist doet het net even iets anders dan de meeste retailers.”

DA ziet steeds meer ondernemers naar concurrenten vertrekken. Zo verwelkomt D.I.O. op 1 juli een groep van zes drogisten die de overstap maken. Vorig jaar zegden tientallen DA-ondernemers al hun samenwerking met DA Retail op omdat ze niet achter de nieuwe winkelformule stonden die hun franchisegever heeft geïntroduceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!