‘Batavia Stad niet debet aan leegstand Lelystad’

De leegstand in het centrum van Lelystad is niet te wijten aan outletcenter Batavia Stad. Dat zegt mededirecteur Hans van Tellingen van vastgoedonderzoeker Strabo tegen het Dagblad van het Noorden.

Een verband tussen de leegstand in het centrum en het outletcenter is er niet, aldus Van Tellingen. Een outlet trekt volgens hem vooral shoppers van buiten de regio, die een bezoek aan het winkelgebied als uitje beschouwen. “Een deel daarvan bezoekt ook de binnenstad.” De leegstand in Lelystad heeft volgens hem verschillende oorzaken. Zo zijn er te veel winkelmeters en groeit de stad niet meer.

Daarmee is de situatie volgens hem anders dan in Drenthe, waar plannen zijn voor een outletcenter vlakbij het TT-circuit. Gevreesd wordt dat de komst van zo’n winkelgebied funeste gevolgen heeft voor de binnenstad van Assen. Daarbij wijst onder meer branchevereniging INretail naar Batavia Stad, dat onrust zou veroorzaken onder winkelketens in Lelystad.  

Die lijn is volgens Van Tellingen dus niet door te trekken naar Drenthe.  "Assen heeft wel een verzorgingsgebied, een historisch winkelcentrum en de stad groeit. Daardoor heeft Assen echt potentie.” Van Tellingen pleit voor een gedegen onderzoek naar de mogelijke gevolgen van een factory outlet center in de noordelijke provincie.

Hans van Tellingen is één van de sprekers op het congres Bricks in Retail dat RetailTrends Media op 17 maart organiseert met Vastgoedjournaal en Bilfinger Real Estate. Hier worden bezoekers in één middag bijgepraat over onder meer de overlevingskansen van stenen winkels in een omnichannel tijdperk. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!