IKEA lanceert meubels met draadloze oplaadpunten

IKEA introduceert 15 april in zijn Europese en Amerikaanse vestigingen meubels met ingebouwde opladers voor mobiele devices. De zogenoemde Wireless Charging-collectie bestaat uit onder meer nachtkastjes, bureaulampen en losse mobiele oplaadstations.

De mobiele oplaadpunten kunnen overal in huis worden neergelegd, waarna gebruikers hun smartphone draadloos kunnen opladen. Daarnaast introduceert de meubelretailer oplaadstations die in bestaande meubels worden gemonteerd.

De oplaadstations in de collectie werken met de zogenoemde Qi-technologie. Consumenten kunnen hun device dat Qi ondersteunt op het oplaadpunt leggen, waarna het opladen automatisch start. Alle producten uit Wireless Charging-collectie hebben daarnaast een USB-uitgang, zodat gebruikers ook andere apparatuur kunnen aansluiten en opladen.

Consumenten met een smartphone die niet geschikt is voor opladen met Qi-technologie, kunnen een speciaal hoesje aanschaffen. Op die manier kunnen ze ook gebruikmaken van de ingebouwde oplaadpunten. Het is nog niet bekend welke prijzen IKEA berekent voor de meubels uit deze lijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!