'Verkleining Leidsche Rijn kost Utrecht 2,5 miljoen'

De gemeente Utrecht loopt tweeënhalf miljoen euro mis als Jumbo een megasupermarkt mag openen in Leidsche Rijn Centrum. Het geplande buurtwinkelcentrum waar een filiaal van Jumbo én Albert Heijn moest komen wordt dan namelijk geschrapt. Dat blijkt uit een brief van wethouder Kees Geldof aan de gemeenteraad, die in handen is van het Algemeen Dagblad.

Geldof wil Jumbo toestemming geven om zich in het winkelcentrum te vestigingen op een plek die voor een warenhuis was gereserveerd. Lokale winkeliersverenigingen zijn het daar echter niet mee eens, zo lieten zij vorige week weten. Ze zijn bang dat een eventuele Jumbo Foodmarkt de ondergang van nabijgelegen supermarkten, bakkers, slagers en groentewinkels inluidt. Ook Albert Heijn heeft bezwaar gemaakt bij het stadsbestuur.

Utrecht dacht tweeënhalf miljoen euro te verdienen aan de verkoop van de grond voor het buurtwinkelcentrum. De wethouder verwacht dat de gemeente geld terug kan verdienen als er op een later stadium woningen op dat terrein gebouwd worden.

Als de gemeente het buurtwinkelcentrum schrapt blijven er 32.500 vierkante winkelmeters over. De gemeenteraad vraagt zich volgens het Algemeen Dagblad echter af of Leidsche Rijn Centrum na een verkleining of de komst van een grote supermarkt nog wel voldoende aantrekkelijk is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!