Christine le Duc sluit kwart van zijn winkels

Christine le Duc gaat acht vestigingen sluiten omdat ze niet rendabel zijn. De winkels zijn volgens de erotiekketen gevestigd op onaantrekkelijke locaties en boeken daardoor een negatief resultaat.

De winkels in Amsterdam-Noord, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Hengelo en Zoetermeer en één van de drie filialen in Arnhem sluiten over enkele weken hun deuren. Twintig mensen met een tijdelijk contract verliezen daardoor hun baan. Vaste medewerkers worden herplaatst naar de overige 25 winkels.

Christine le Duc opende vorige maand nog zijn eerste vlaggenschip aan de Rotterdamse Meent. Daarbij liet de keten al weten een andere weg in te slaan. Waar Christine le Duc zich vroeger vestigde op B-locaties zodat zijn klanten redelijk anoniem konden winkelen, wordt er nu gekozen voor A-locaties. Het winkelbedrijf wil dan ook meer van dit soort grote winkels openen.

De vestiging in Rotterdam is tevens de eerste die is voorzien van de nieuwe huisstijl van de erotiekketen, die openheid moet uitstralen. Daarnaast richt Christine le Duc zich voortaan vooral op vrouwen. 61 procent van het klantenbestand is naar eigen zeggen vrouw.

Christine le Duc is evenals erotiekketen Pabo onderdeel van Beate Uhse. Ook Pabo heeft een nieuwe winkelconcept ontwikkeld, dat beter moet aansluiten bij vrouwelijke consumenten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends