Blokker zet minder personeel op straat

Blokker heeft na onderhandelingen met de vakbonden besloten de omvang van zijn reorganisatie terug te schroeven. Dat betekent dat niet 440 maar 370 medewerkers hun baan verliezen, melden de vakbonden.

Na de eerste twee onderhandelingen gaven de vakbonden al aan de noodzaak van een reorganisatie in te zien, maar eisten zij tegelijkertijd een vermindering van het aantal ontslagen. Blokker heeft volgens het FNV nu toegezegd het aantal ontslagen met ruim tien procent te verminderen. Daarnaast hebben twintig mensen onterecht een ontslagbericht gekregen, stelt onderhandelaar Twan van Lieshout in het Algemeen Dagblad.

De handreiking van Blokker betekent overigens niet dat de vakbonden zich verder neerleggen bij de maatregelen. Een heikel punt blijft volgens FNV dat de winkelketen meer personeel met flexibele contracten en werktijden wil. Daardoor dreigen vooral de vaste krachten op straat te komen staan.

Het CNV krijgt van veel leden te horen dat hulpkrachten of leerling-verkopers hetzelfde werk doen als verkoopmedewerkers. “Het is maar de vraag of het UWV het ontslag goedkeurt als er een andere medewerker voor in de plaats komt”, aldus onderhandelaar Roos Rahimi.

De vakbonden hebben woensdag verder de eerste stappen gezet in de onderhandelingen over een sociaal plan. De gesprekken daarover worden op 18 maart vervolgd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!