PayPal breidt uit met betaaldienst en NFC-reader

PayPal is de nieuwe eigenaar van Paydiant, een start-up die mobiele betaaldiensten in de cloud voor onder meer Walmart ontwikkelt. Daarnaast werkt PayPal aan een nieuwe versie van zijn creditcardlezer Here.

Partners van PayPal kunnen met het platform van Paydiant een mobiele betaaloplossing onder hun eigen merknaam aanbieden. Dit kan zowel online als in fysieke winkels. De betaaloplossing is hierdoor voor retailers eenvoudig op te nemen in mobiele applicaties, hun website en op smartphones en tablets in de winkel. Hiermee maken zij van ieder personeelslid eenvoudig een mobiele kassa.

Onder meer Subway, Walmart en Target werken met Paydiant. De betaaloplossing werkt middels QR-codes en near field communication. Paydiant-oprichters Kevin Laracey en Chris Gardner zijn in dienst getreden bij PayPal. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend.

PayPal werkt daarnaast aan een nieuwe versie van Here. De nieuwste versie van de creditcardlezer wordt voorzien van NFC. Hierdoor kunnen gebruikers van de lezer betalingen accepteren middels Apple Pay, Google Wallet en andere betaaloplossingen die gebruikmaken van NFC. Gebruikers die beschikken over een smartphone met NFC-technologie en de PayPal Here-app kunnen hierdoor eenvoudig contactloze betalingen afronden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!