De Krat levert foodboxen landelijk

Online aanbieder De Krat bezorgt zijn maaltijdboxen voortaan door heel Nederland. Voorheen werden bestellingen alleen in de Randstad afgeleverd. 

Klanten kunnen hun bestelling ook afhalen bij een afhaalpunt in Amsterdam. In de toekomst wordt het aantal afhaalpunten wellicht uitgebreid, aldus De Krat. Daarnaast kunnen klanten nu zelf via een online account hun abonnement beheren en bijvoorbeeld een krat met ingrediënten afzeggen.

De Krat startte sinds eind 2010 in Amsterdam met het bezorgen van maaltijdboxen met seizoensproducten. Daarmee schaart de online aanbieder zich in het rijtje van onder meer HelloFresh en Marley Spoon. Supermarkten haken vooralsnog niet aan op deze groeimarkt, omdat ze verrast zijn door de opkomst van de maaltijdboxen, zegt retailadviseur Erik Hemmes op RetailWatching. Hij ziet echter ruimte voor supers binnen dit segment. Zodra een concept als Marley Spoon goed is doorontwikkeld, kunnen supermarkten dat kopiëren en integreren in hun concept. “Via bijvoorbeeld AH.nl zouden klanten naast hun boodschappen prima een maaltijdbox kunnen bestellen.”

Lees op RetailWatching meer over het waarom maaltijdboxen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!