Dunkin' Donuts opent in 2016 weer in Nederland

Dunkin’ Donuts wil volgend jaar zijn rentree maken op de Nederlandse markt. “Het neemt flink wat tijd in beslag, maar ik reken erop in 2016 een eerste winkel open te hebben”, zegt vicepresident international development Jeremy Vitaro tegen NU.nl.

De Amerikaanse foodketen liet vorig jaar weten opnieuw vestigingen in ons land te willen openen in stadscentra, op treinstations en luchthavens. Op welke termijn dat moest gebeuren, werd niet bekend gemaakt. Tussen 1997 en 2000 beschikte Dunkin' Donuts over vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Amstelveen en Schiphol.

Volgens betrokkenen van de Schiphol Group en NS Stations zijn nog geen gesprekken gevoerd over de exploitatie. Dunkin’ Donuts wil eerst een akkoord bereiken met een lokale franchisepartner, aldus Vitatoro. Het werkt volgens hem beter als deze partner direct contact heeft met Schiphol Group en NS Stations.

In Oostenrijk en Zweden opende de foodketen wel een jaar na aankondiging zijn eerste vestigingen. De retailer is naar eigen zeggen inmiddels in gesprek met verschillende partijen, maar het is moeilijk om een goede match te vinden. "Partijen in de voedingsindustrie die geen concurrerende concepten hebben, zijn aantrekkelijk voor ons. We kijken naar passie en ervaring met retail en ervaring in vastgoed. Dat is moeilijk te vinden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!