Voormalige Polare-winkels zien omzet groeien

De boekwinkels van de voormalige Polare-keten presteren beter dankzij hun brede assortiment. Zestien van de twintig boekhandels gingen na het faillissement van Polare verder. Zij hebben allemaal geïnvesteerd in hun assortiment, blijkt uit een rondgang van NRC Weekend.

In sommige gevallen werd meer geld in de uitbreiding van het aanbod gestoken dan distributeur CB verantwoord vond. Geldschieters of moederconcern Euretco van samenwerkingsverband Libris moesten zich dan garant stellen. De boekhandelaren pukken nu de vruchten van deze aanpak. Zo ziet de Tilburgse vestiging van Marlous Mutaers het aantal klanten en hun bestedingen stijgen. “De mensen moeten naar ons toekomen omdat hier meer keuze is dan bij anderen.”

Ook de boekwinkels Van der Velde in Groningen en Leeuwarden noteren weer goede resultaten, zegt directeur Ad Peek. De medewerkers hebben tegenwoordig de vrije hand bij de inkoop en daardoor is volgens hem het assortiment aantrekkelijker geworden. “De verkopen in de laatste maanden van vorig jaar laten zien dat dit een juiste beslissing is. Breedte verkoopt.”

Daarnaast speelt onder meer een aantrekkende economie een rol. “Dat we nu beter presteren komt door een hersteld klantvertrouwen, het verbeterde winkelbeeld en de activiteiten die we organiseren”, aldus Hans Peters van de Nijmeegse boekhandel Dekker van de Vegt. Waar de markt met zeven procent daalde, steeg de omzet van deze winkel met drie procent.

Het boekenconcern Polare ging in februari vorig jaar failliet. De keten was in 2012 ontstaan na een fusie van boekwinkelketens Selexyz en De Slegte. Na het faillissement werd een ruime meerderheid van het Nederlandse winkelbestand doorgestart door voormalig personeel of zelfstandige boekhandelaren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!