FNV neemt supermarkten onder vuur

FNV Handel bindt de strijd aan met supermarktondernemers die regels rond het uitbetalen van personeel aan hun laars lappen. Zo nam de bond al een AH- en PLUS-franchiser onder vuur die volgens FNV de salarisregels niet naleefden, terwijl nog zes supermarkten datzelfde te wachten staat.

In het geval van de PLUS-ondernemer moeten vijftienjarige werknemers zwaar werk verrichten en wordt er geen rekening gehouden met hun schoolrooster, aldus de bond. Daarnaast zou de franchiser sjoemelen met de urenregistratie.

FNV gaat zoveel mogelijk franchisewinkels bezoeken om de situatie ter plekke te onderzoeken en richt zich daarbij met name op het afromen van uren en het onjuist belonen van personeel. Vooral supermarktondernemers in het noorden van het land houden zich niet aan de regels, stelt de vakbond. “We komen extreme gevallen tegen waarin mensen al twintig jaar in een winkel werken en nooit in een hogere loonschaal zijn geplaatst”, aldus bestuurder Gea Lotterman tegen Distrifood.

Directeur Patricia Hoogstraaten van het Vakcentrum noemt de situatie een storm in een glas water. De branchevereniging krijgt volgens haar weinig klachten over het niet nakomen van afspraken over salarissen. “Het is geen veel voorkomend probleem”, aldus Hoogstraaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!