DekaMarkt krijgt tweede World of Food

DekaMarkt geeft zijn nieuwe versformule World of Food een vervolg in Apeldoorn. Dat laat een woordvoerder van moederconcern Detailresult weten aan RetailNews. De winkel van ruim vierduizend vierkante meter moet medio volgend jaar zijn deuren openen.

DekaMarkt introduceerde het nieuwe concept in juni vorig jaar in Beverwijk. Het filiaal in Marlo Center biedt onder meer plaats aan een wokrestaurant, bakkerij, chocolatier, sushibar, koffie- en notenbranderij en meerdere vernieuwde versafdelingen.

De nieuwe supermarkt in Apeldoorn vervangt de bestaande vestiging van 2500 vierkante meter, meldt De Stentor. Hoewel er binnen de gemeente verdeeldheid is over de komst van een megasuper blijkt DekaMarkt al in 2011 een vergunning te hebben gekregen voor de bouw. De bezwaartermijn tegen die vergunning is al geruime tijd verstreken.

DekaMarkt laat weten tevreden te zijn over de ontwikkeling van de nieuwe formule in Beverwijk. “Als de mogelijkheid zich qua locatie voordoet, zullen wij zeker overwegen om ook op andere locaties een World of Food te vestigen”, aldus de woordvoerder.

Eerder liet Jumbo al weten zijn versformule Foodmarkt naar meer locaties in Nederland te willen brengen. Albert Heijn opende onlangs in Eindhoven zijn eerste vestiging waarin de nadruk op vers en beleving ligt, terwijl Hoogvliet al bijna een jaar over een eigen Versmarkt beschikt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends