Shop Direct opent persoonlijke webwinkel

Shop Direct biedt zijn klanten een volledig gepersonaliseerde homepage van zijn webwinkel Very.co.uk. Dat is een eerste stap naar het einddoel van de retailer: een volledig gepersonaliseerde webshop.

De gepersonaliseerde homepage is gebaseerd op de wensen en voorkeuren van de klant, waardoor de door hun gezochte artikelen ‘voor in de winkel’ hangen. Zo worden modeliefhebbers welkom geheten op een pagina die bestaat uit hun favoriete kledingmerken, terwijl de doe-het-zelver terecht komt op een pagina die bestaat uit artikelen die voor hem interessant zijn.

Momenteel kan Shop Direct 1,2 miljoen gepersonaliseerde versies van zijn homepage creëren. Dit doet de webwinkel op basis van data van zijn gebruikers. De data-analytici van de webwinkel hebben een complex algoritme ontwikkeld wat het klantgedrag voorspelt. De voorspellingen worden vervolgens geprojecteerd op de homepage van de webwinkel. De retailer verwacht aan het einde van dit kalenderjaar 3,5 miljoen versies van zijn homepage te kunnen creëren.

Shop Direct verwacht veel van de personalisatie van zijn webwinkel. Zo rekent men nog dit jaar op een omzetstijging van twintig miljoen pond in verkopen. Naast de gepersonaliseerde homepage werkt de retailer ook met een gepersonaliseerd navigatiesysteem. Dit systeem maakt ook gebruik van de aankoop- en surfhistorie van de gebruiker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!