Akkoord over ontslagen op hoofdkantoor V&D

V&D en de vakbonden zijn het eens over het sociaal plan voor werknemers op het hoofdkantoor, waardoor de reorganisatie kan starten. V&D rekent er naar eigen zeggen op dat de reorganisatie op basis van dit sociaal plan deze maand kan worden afgerond.

De vijftig werknemers van het servicecenter op het hoofdkantoor in Amsterdam krijgen onder meer een individueel budget van 3500 euro dat bestemd is voor scholing en begeleiding naar ander werk. Daarnaast geldt er bij het einde van het dienstverband een beëindigingsvergoeding volgens de kantonrechtersformule waarbij een factor van 0,85 wordt gehanteerd.

Het plan geldt voor heel V&D inclusief La Place en heeft een looptijd tot 1 juli 2015. Daarna wijzigt de ontslagwetgeving. De bonden zijn tevreden over het feit dat personeel bij toekomstige reorganisaties ook op het plan kan terugvallen. “Want je kunt op je vingers uittellen dat er meer mensen uit gaan”, aldus bestuurder Martijn den Heijer van CNV tegen het Financieele Dagblad.

Voorafgaand aan de onderhandelingen gaven de bonden naar eigen zeggen nadrukkelijk aan dat het gesprek uitsluitend zou gaan over een sociaal plan. Van een herstel in vertrouwen is bij hen en het personeel nog geen sprake, stellen ze. De gesprekken over de arbeidsvoorwaarden waaronder een eventuele salarisverlaging zijn dinsdag vastgelopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!