'V&D maakt in Utrecht plaats voor Primark'

Het winkelpand van V&D in Utrecht wordt opgesplitst, waardoor de warenhuisketen minder huur hoeft te betalen. Verhuurder IEF Capital gaat de andere helft op zijn beurt verhuren aan Primark, meldt De Telegraaf donderdag.

Het pand in winkelcentrum Hoog Catharijne was volgens advocaat Willem Jan van Andel veel te groot voor V&D. Het retailconcern maakte begin deze week al bekend kostenbesparingen te zoeken in het huren van minder winkelmeters. Voor alle andere filialen moet volgens Van Andel nu een oplossing gezocht worden.

De advocaat liet verder weten dat de kans nihil is dat het loonoffer dat V&D van zijn personeel verlangt niet doorgaat. De vakbonden zijn volgens hem namelijk verplicht om er met de retailer uit te komen, omdat ze het niet kunnen uitleggen als V&D straks failliet gaat. “Veel werknemers hebben op korte termijn niet zomaar nieuw werk.” De vakbonden willen echter niet langer met het warenhuisconcern in gesprek over een salarisverlaging.

Van Andel deed zijn uitspraken in het kort geding met vastgoedbeheerder Metroprop, die het niet eens was met de huurverlaging die V&D heeft doorgevoerd. De rechter heeft die twee partijen twee weken de tijd gegeven om er samen uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan komt hij alsnog met een uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!