Aldi stapt in online boodschappenmarkt

Aldi Süd gaat in Groot-Brittannië een pilot houden waarbij consumenten online bestellen bij de discountsuper. Daarnaast kijkt de discountketen naar de e-commercemogelijkheden voor andere landen, waaronder zijn thuismarkt Duitsland.

Aldi start in Groot-Brittannië omdat de online boodschappen bestellen daar al verder ingeburgerd is dan elders in Europa. Websupers zijn hier al goed voor vijf procent van de supermarktomzet. Zusteronderneming Aldi Nord onderzoekt de mogelijkheden voor e-commerce in Spanje en Portugal.

Discountketens waaronder Aldi, Primark en Action zijn nog altijd terughoudend met het openen van een webwinkel vanwege de hoge kosten die distributie en bezorging met zich meebrengen. “Het gaat er bij Action wel ooit van komen”, zei ceo Ronald van der Mark van de discounter in het januarinummer van RetailTrends.

Op termijn zullen er voorwaarden ontstaan waardoor online verkoop van laaggeprijsde producten mogelijk wordt. Zo kunnen innovaties als automatisch bestuurde auto’s volgens Van der Mark een rol spelen in het drukken van de bezorgkosten.

Op RetailWatching delen drie experts hun visie op de (on)mogelijkheden die online verkoop heeft voor prijsvechters. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends