Rechter wijst faillissementsverzoek V&D af

De Amsterdamse rechtbank heeft vrijdag een aanvraag voor het faillissement van V&D door verhuurder Komen Vastgoed afgewezen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechter, die in handen is van RTL Z.

Komen Vastgoed verhuurt het pand in Den Helder en ging vorige maand samen met enkele andere vastgoedeigenaren niet akkoord met een huurverlaging. V&D paste de huurkorting echter wel op hen toe, waarna Mondia Investments en Metroprop al een kort geding aanspanden.

V&D erkent in de rechtszaak dat er over februari en maart ruim 46 duizend euro minder was overgemaakt naar Komen Vastgoed. Dat bedrag is zoals afgesproken met de overige verhuurders bijgeschreven op een derdenrekening. De rechtbank is van mening dat de warenhuisketen daarom niet is gestopt met betalen. Daarnaast heeft de retailer aannemelijk gemaakt dat er nog voldoende kapitaal beschikbaar is om aan de verplichtingen te voldoen.

V&D heeft Komen Vastgoed laten weten het resterende huurbedrag wel over te maken, als de zaken tegen Mondia en Metroprop worden verloren. Uit de beschikking blijkt verder dat ook de eigenaar van de vestiging in Goes naar de rechter is gestapt om de volledige huur af te dwingen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends