Albert Heijn komt met speciale 'Nutrilon-kassa'

Albert Heijn heeft in Utrecht een kassa ingericht waar klanten hun babymelkpoeder kunnen afrekenen. Tussen acht en tien uur ’s ochtends kan daar één pak worden afgerekend, zegt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

De supermarktondernemer met een winkel in de Nachtegaalstraat kampt elke morgen met een Chinese stormloop op melkpoeder, aldus de woordvoerder. “Om het overzicht te houden heeft hij een schap met melkpoeder bij één van de kassa’s geposteerd.” Een extra medewerker van de supermarkt houdt daar volgens haar toezicht.

Sinds het babyvoedingschandaal in China in 2008 kampen retailers regelmatig met lege schappen omdat consumenten babymelkpoeder hamsteren. Albert Heijn en Etos voerden daarom al een maximum in van twee pakken per klant, terwijl fabrikant Nutricia vorig jaar experimenteerde met een vendingmachine voor babymelkpoeder. Klanten die bij de vestigingen van Jumbo in Diemen en Waddinxveen babymelkpoeder willen kopen, moeten op hun beurt eerst voor een minimumbedrag aan boodschappen doen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends