Boekhandel Broese vecht tegen gedwongen vertrek

De Utrechtse boekhandel Broese overweegt juridische stappen tegen de gemeente om in zijn winkelpand te kunnen blijven. Eigenaar Erik van Doorn is verrast dat de gemeente het huurcontract per eind 2016 heeft opgezegd, zegt hij tegenover het NRC Handelsblad.

Van Doorn nam de winkel vorig jaar over uit de failliete boedel van Polare, waarna de oude naam terug op de gevel kwam. Het filiaal bevindt zich naast de Utrechtse bibliotheek aan de Stadhuisbrug, die de gemeente wil uitbreiden. “Als dit in de overnamegesprekken ter sprake was gekomen, hadden we Broese nooit overgenomen”, zegt hij nu.

Broese zou volgens Van Doorn een contract van vijf jaar krijgen, als er begin dit jaar geen duidelijkheid zou zijn over een verhuizing of uitbreiding van de bibliotheek. “Nu is er nog steeds geen duidelijkheid, maar wij moeten wel weg.” Hij heeft juridische adviseurs in de arm genomen om de mogelijkheden te bekijken om de beslissing van de gemeente aan te vechten.

Begin 2013 werd nog bekendgemaakt dat Broese tot een vlaggenschip van Polare zou worden omgedoopt. Door het faillissement van de boekwinkelketen is de winkel echter nooit omgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!