Jumbo botst hard met franchisers

Jumbo wil af van twee belangrijke supermarktondernemers uit Noord-Brabant. Dat bevestigen de advocaten van beide partijen aan RTL Z, zonder verder inhoudelijk te willen reageren.

Het conflict dateert al sinds eind 2011, toen Jumbo de C1000-supers overnam en startte met de ombouwoperatie. Ard en Luc van de Huijgevoort, die vier Jumbo-supers ten zuiden van Eindhoven exploiteren, vinden dat zij het eerste recht hebben op Jumbo-winkels in hun gebied. Ze willen de omgebouwde filialen uitbaten en eisen schadevergoedingen voor gederfde omzet.

Het conflict is door de jaren heen gegroeid. Zo beschuldigt het Veghelse concern de franchisers van gesjoemel met statiegeld en ongeoorloofde prijsconcurrentie met andere Jumbo’s. De supermarktketen verscheurde vorig jaar het franchisecontract met de ondernemers en stelde tevergeefs een afkoopsom van 3,8 miljoen euro voor. Het concern heeft inmiddels al twee rechtszaken tegen de broers verloren. Momenteel is een bodemprocedure gaande.

De broers Van de Huijgevoort exploiteren naast vier supers een vleesgroothandel en vervullen functies binnen de ondernemersvereniging van Jumbo. Hun supermarkt in Luyksgestel is al goed voor een jaaromzet van ruim 21 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends