Start-up werkt aan customizable schoenen

De Litouwse start-up Volvorii Timeless koppelt e-inktechnologie aan damesschoenen zodat het motief van de schoen aan te passen is. Hiermee wil Volvorii Timeless een schoen creëren die bij iedere gelegenheid en onder elk kledingstuk te dragen is.

Consumenten kunnen met behulp van de e-inktechnologie de opdruk op hun schoenen aanpassen van bijvoorbeeld streepjes tot sterren en bloemen of tot een compleet zwart vlak. Via een applicatie op hun smartphone maken ze een keuze voor een print, waarna het signaal draadloos naar de schoen wordt verzonden. In de zool zit een chip die de signalen opvangt en verwerkt. Naast de digitale aanpasmogelijkheden zijn de punt en hak van de schoen aan te passen met verkrijgbare accessoires.

De schoenen zijn vooralsnog niet te koop. Het in Silicon Valley gevestigde iShüu is een crowdfundingproject gestart om geld binnen te halen voor de verdere ontwikkeling van de schoen. Zij starten met productie wanneer zij vijftigduizend dollar hebben opgehaald. Wanneer zij dit halen is de schoen verkrijgbaar vanaf 199 dollar (186 euro). Bekijk een video over de customizable schoenen op RetailWatching.

De e-inktechnologie wordt tot nu toe onder meer gebruikt voor e-readers, aanpasbare prijskaartjes in supermarkten en apparaten als de Pebble smartwatch. De techniek kost weinig energie en houdt het display ook met tegenlicht leesbaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!