'Huurprijs Amsterdam CS gelijk aan Kalverstraat'

De nieuwe winkelruimten in Amsterdam Centraal Station zijn ‘triple-A-locaties’. Daardoor betaalt de huurder een prijs die vergelijkbaar is met die in de Kalverstraat. Dat zegt verhuurmanager Tim Heijenbrock in de Volkskrant.

Het station in Amsterdam beschikt nu nog over vijfduizend vierkante meter winkelruimte, maar dat aantal wordt uitgebreid tot veertienduizend. Twintig retailers openen een vestiging in de westelijke passage die bij het station gebouwd wordt. Het vinden van huurders als Claudia Sträter, Rituals en Sissy-Boy was niet moeilijk, stelt Heijenbrock.

NS-topman Timo Huges liet onlangs in Het Financieele Dagblad weten graag meer marktpartijen te willen verleiden zich op stations te vestigen. Het is echter niet de bedoeling om de rol als winkelexploitant te staken, benadrukt directeur retail & services Boukje Bügel. “'We stellen onszelf de vraag: zijn wij de beste aanbieder of kan een andere partij het beter? De boodschap is: we staan open voor marktpartijen.”

Die marktpartijen weten de stations volgens haar steeds beter te vinden. Het plan om de stations met ov-poortjes af te sluiten zou echter tot omzetverlies kunnen leiden, al vindt de NS het nog te vroeg om daar iets over te zeggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!