Media Markt maakt einde aan slepend conflict

Media Markt heeft het tot 2021 doorlopende huurcontract voor zijn pand in Spijkenisse afgekocht. Daarmee is een einde gekomen aan het conflict met verhuurder Sectie5, meldt RTV Rijnmond.

Saturn sloot afgelopen najaar de deuren van zijn elektronicazaak in Spijkenisse, kort nadat het concern bekendmaakte de merknaam in ons land te schrappen. De vestiging werd niet omgebouwd naar Media Markt, omdat de winkel niet goed draaide en de winkelleegstand in het gebied te groot zou zijn.

Sectie5 hield het elektronicaconcern via een gang naar de rechter aan zijn contract, waarna er enige tijd sprake was van een ombouw tot outletwinkel. Media Markt besloot echter in hoger beroep te gaan, maar dat leidde volgens Tom Schopman van Sectie5 niet tot een oplossing. “'Daarom zijn we uiteindelijk tot een deal gekomen.”

Media Markt keert dus definitief niet terug naar Spijkenisse, tot spijt van de verhuurder. “Het ging ons niet om het geld. We hadden liever een publiekstrekker gehouden.” De invulling van het leegstaande pand wordt volgens Schopman nog een hele klus, omdat het is gebouwd voor één grote winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!